söndag 10 juli 2011

Sommarenkät

Jag får som Böckerx3 vänta i två veckor tills jag kan ropa: SEMESTER! Längtar så och det är också orsaken till att det blivit lite väl få inlägg på senare tid, mycket fritid har investerats i att hitta boende och boka flyg etc. Men här kommer i alla fall sommarenkäten:

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?
Ja, eftersom dagen ägnats åt ett Game of Thrones maraton, avsnitt 4-10 avklarade och sedan dess har jag inte kunnat släppa den världen måste jag svara: Song of Ice and Fire-serien.

Vilken bok ska du börja på härnäst?
Jag ska precis gå till hyllan och lägga ihop en fin hög till ledigheten för att avgöra om där finns luckor och isf har jag precis tid på mig att fylla på med en nätbeställning. Har nödbörjat på The Brief Wondrous Life of Oscar Wao som låg nära till hands.

Hur får du oftast boktips?
Bloggar och Twitter är mina huvudkällor.

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?
Svenska dussindeckare.

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?
 Vilken orimligt svår fråga då alla vet att ingen bok kan fylla upp det tomrummet. Först tänkte jag en tegelsten som räcker länge men ännu viktigare kan vara att den har flera lager och nyanser ergo tål en eller flera omläsningar men ska nå ut till många samtidigt. Landade på Bröderna Lejonhjärta eller Mio min Mio.  

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?
Jag skriver in mig i Game of Thrones och tar helt sonika en tron!

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Det får bli Agatha Christie i en limo och jag frågar om jag får hoppa in och om hon bjuder på en creme de menthe?

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?
Det måste bli en historisk roman, definitivt ett mord eller en tro det eller ej något fantasy based. Vore roligt att bygga upp en egen värld.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?
 Fler böcker/pjäser/sonetter skrivna av Shakespeare, tyvärr har det tåget gått.

Finaste budskapet från en bok du har läst?
Hoppla, kommer inte på något på rak arm men gillar symboliska, slå-på-stora-trumman, lätt bombastiska teman som nämnts snabbt här ovan (med karaktärer som Ofelia och Hamlet).

Inga kommentarer: