söndag 15 maj 2011

Bokbloggsjerka

Dags för bokbloggsjerka!  Veckans fråga lyder:

Vilka fiktiva karaktärer man helst skulle vilja träffa och vad man i så fall skulle hitta på?


Just nu är jag sugen på att träffa upp Henry i Time Traveler's Wife. Och vad skulle vi göra? Time travel såklart! Vore intressant och säkerligen fruktansvärt på samma gång att besöka sin egen tidslinje, men att våga snegla på mina egna klumpiga trial and errors som liten eller ta ut något i förskott är inget mitt kanariehjärta skulle klara av. Vi tar istället en mycket lättsam rutt till 1930-talets grädda där vi strosar runt bland butiker och skräddare och plockar upp the latest fashion och en flaska skumpa. Eftersom Henry inte är så road av dammode blir dagen tyvärr inte så mycket ett möte mellan mig och en fiktiv karaktär som en löjligt trevlig nöjesresa för mig. Jag utnyttjar skamlöst hans otroliga time travel-talanger och skäms lite men champagnen och minkpälsen dämpar skammen. Inser dock ganska snart att istället för att släpa på Henry kanske det istället vore enklare att hoppa rakt in i någon av (The Honourable) Nancy Mitfords romaner och hänga med någon av hennes fabulously fashionable hjältinnor!

5 kommentarer:

Anna sa...

Tänka att Henry i Tidsresenärens hustru kar jag ännu inte träffat, det vore kanske en trevlig bekantskap? Det låter som en härlig sysselsättning att ekipera sig och dricka champagne!

enligt O sa...

Gillade Henry, men hans stackars fru hade det inte lätt. Att resa i tiden känns både lockande och hemskt.

Pixie sa...

Jag gillade verkligen Henry också. Det är en bok jag antagligen läser om bara för att umgås med honom och hans fru igen.

Lingonhjärta sa...

Har inte läst boken än utan bara sett filmen så behöver nog hälsa på Henry i boken först innan jag kan uttala mig. Men håller med om att det vore väldigt spännande om man kunde hänga med honom i tidresandet.

Pixie sa...

Jag har också sett filmen och i tradition med klichén: boken är bättre! Så pass bra in fact att jag var tvungen att hålla tillbaka tårar i slutet - första gången det hänt med en bok!