tisdag 25 oktober 2011

Bokbloggarkärlek i höstmörkretHade redan påbörjat ett inlägg om varför jag älskar bokbloggar och så fick jag en glad överraskning i kommentaren till mitt senaste inlägg som gjorde att jag bumpade upp temat till status: akut! Inte nog med att jag hittar de flesta (bästa) tips på böcker på fellow bokbloggar, jag får också min inspiration och reflektion kring böcker av just bokbloggar och, eftersom jag inte är aktiv i bokcirklar, även diskussion om och kring böcker. Kommentaren var en award från Beas bokhylla och den gjorde mig löjligt glad. Bara för det simpla faktum att förutom ovannämna saker älskar jag också bokbloggares beredskap att omhuldra och älska andra booklovers' bloggar. Inte för att man "ska" stötta varandra utan för att man helt enkelt älskar läsande och att man uppskattar ett komplement till de stora tidningarnas litteraturkritiker. Jag har en till sak att tillägga och det är att genom awarden hittade jag fram till en blogg jag tidigare inte läst och nu har jag en helt ny blogg att upptäcka! I hennes/deras andra utvalda kommer jag dessutom säkert hitta fler bloggar att gilla. Awarden kommer med följande enkla instuktion:

1. Klistra in awarden på din blogg.
2. Tacka personerna som gav er Awarden och länka till bloggarna.
3. Välj ut fem personer som du vill ge awarden till.
4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare.
5. Och det viktigaste: Ha roligt och stötta varandra

Jag valde att ge awarden till följande bloggar med motivering:
  • Dark Places: Min bokbloggarröst i natten. Min go to person när det kommer till suggestiv litteratur. Tips jag litar till som andra litar till orakel. Så nära mig i tycke och smak som jag tror jag kan hitta utan att vara tvilling, som för övrigt är något av ett key word för denna erfarna bloggerska. Inte för intet som hon kallas boktipsardrottning.
  • Calliope Books: Stil och litteratur rolled into one. The perfect combo.
  • Annikas litteratur- och kulturblogg: En aldrig sinande ström av inspiration att se på ditt läsande och dina böcker från en ny vinkel med hennes fantastiska jerkor!
  • Bokstävlarna: Dark och romantiskt. Igen, en oemotståndlig combo.
  • Bokföring enligt Monika: Ett förfriskande nyktert förhållande till recensioner, möjligen due till en systemutvecklaryrkesbana. Här ställs det upp i första mening, sista mening, baksidestext och egen kommentar. Den egna kommentaren är dock definitivt infilterad av personligt tycke och har man inte hittat hit ännu tycker jag man ska mer än ta sig en titt!
Fortsätt blogga och jag kommer att fortsätta läsa! Glöm inte att också läsa Beas Bokhylla! Jag tackar så ödmjukast.
/Xoxo

4 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Men åh, TACK! Vilken fin motivering, vad glad jag blir! Och vilket fint sällskap jag fick också. :) Tack igen, you've made my day!

Anna (Bokstävlarna) sa...

Tusen tack! :)

Monika sa...

Men allvarligt... Det var det finaste jag har läst på länge. Nu är plötsligt allt tråkigt på jobbet glömt. Tack!

Pixie sa...

Tack själva för fina bloggar! :-)