tisdag 3 april 2012

Been there, missed that

Reinig Road, Snoqualmie, WA
Förutom One Day, som numera är allmänt känt att jag blir den sista att läsa (endast 100 sidor kvar nu), finns det andra fenomen jag missat, duckat eller vänt ryggen. Detta är ett mönster slår inte bara igenom inom litteraturen men också i musiken. Här har vi en som försiktigt började lyssna på Kent under senare delen av 00-talet.

Inom litteratur vägrade jag läsa Blonde av JCO under en tioårsperiod innan jag gav efter, och älskade naturligtvis, I might add. Det här är för övrigt ingen inställning jag är stolt över, den här obstinata allt-som-är-populärt-måste-vara-lågkvalitativt-hållningen, bara så ni vet. Den känns ju väldigt tonår om man säger så, men jag kan inte hjälpa det.

Jag har inte läst en enda Sagan om Ringen. Började med Bilbo när jag var yngre, men tyckte inte om den så jag gav upp. Jag har inte heller läst en enda sida Pott-Harry (såg filmerna istället) eller Twilight-serien - men det kan ju också bero på att jag är i sen 30-årsålder... Jag har heller inte läst en enda Jane Austen trots att jag fullkomligt älskar filmatiseringarna.

Slutligen har jag fortfarande inte hela Twin Peaks trots att jag var 16 år och bodde i USA perioden 1990-1991.

Det är som en gammal konstlärare jag hade en gång berättade för mig att han skulle gå och se ett relativt okänt band spela på en mindre venue men bestämde sig för att dra till en annan fest istället. Bandet? The Doors.

3 kommentarer:

Eli sa...

Jag är också sån där, till viss del. Jag vägrar läsa böcker som hajpas sönder överallt - åtminstone under tiden de hajpas. Några år efteråt kan jag ibland läsa dem, ibland låter jag helt enkelt bli. Jag tror aldrig jag kommer läsa Knausgård av den anledningen, men Hungerspelen läste jag en sisådär två år efter de hajpats sönder. Harry Potter och Twilight läste jag däremot innan all hajp kom, och då är det okej inbillar jag mig.

Förresten, du är inte sist. Jag har inte läst One Day. Än.

Monika sa...

Jag känner igen mig litegrann i det här också. Det händer att jag vägrar läsa en bok bara för att alla andra läst den. Hur länge jag står emot beror helt och hållet på vad det är. Till exempel så har jag redan läst Cirkeln, men Hungerspelen vägrar jag fortfarande. Speciellt nu efter att filmen har kommit.

Och inte heller jag har läst One dag...

Pixie sa...

Vad skönt att det finns fler som jag out there! Nu har jag knappt 30 sidor kvar på One Day och jag kan bara säga att jag brukar aldrig rekommendera böcker men den här skulle jag rekommendera bara för att jag tror att de flesta skulle uppskatta/gilla den (särskilt i min ålder). Jag var keen att läsa den sen den kom ut men blev avtänd av hypen.