fredag 6 april 2012

I påskens alla glada färger

Påskens jerka var en easy one:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?


Den ena ovanpå den andra allt efter som de rullar in är det enkla svaret. Hyllorna är överfyllda, skåpen likaså så nu byggs det helt enkelt på hög från golv till tak. Fönsterkarmen också belamrad. Detta är den oglamorösa sanningen.

Är i övrigt allergisk mot färgsortering av böcker. Estet som jag är och erkänd bokomslagsfascist måste t.o.m. jag säga att det här går lite för långt. Att boken som sådan skulle vara en mere inredningsdetalj (jag förstår att de/ni som färgsorterar inte tycker så) känns trist. Väldigt Sköna Hem. Så det lär ni aldrig se hemma hos mig.

Fast drar vi ner färgerna från hyllan till soffan har vi genast ett kärt gammalt minne: "Ninnaa-ninnaa-ninannnaaa-niinanannaa-ninaa" - Boktipset med Stefan Mählqvist i sin regnbågsfärgade fingersoffa! 

12 kommentarer:

Johanssonshenke sa...

Låter smått kaotiskt. Är det inte svårt att hitta? Även om letandet kan vara rolig, man hittar gärna något man glömt.

Anonym sa...

Är för det mesta likadan som dig. Mina böcker hamnar dock först i en hög på en pall tills dess att jag orkar göra plats i hyllan. Jag gillar kaos.

Pixie sa...

Det ÄR lite kaotiskt. Men varje gång jag sneglar mot bokområdet (hyllan+högar) så ser man alltid nåt "oväntat" som lockar till läsning. Man får se det som en skattjakt! Skall tilläggas att jag inte bor så stort så kaoset är begränsat.

Monika sa...

I och för sig har jag ganska bra "omslagsminne", men färgsorterat går bort för mig också.

Lotten sa...

Mitt största problem med färgsortering skulle vara att jag inte skulle hitta böckerna. Jag kommer aldrig ihåg vilken färg en bok har på ryggen!

Bokdivisionen sa...

Åh, jag kommer ihåg när de rullade in TV-vagnen i skolan och vi fick titta på Boktipset!

Pixie sa...

Lotten, Monika: Precis! Även om mina skäl för att vara avogt inställd till färgkoordination i hyllan inte är praktiska (jag har lika svårt för den som jag hade för matchande outfit à la 1980-talet, alltså inte då, jag matchade med de bästa!) skulle jag också ha svårt att komma på just vilket darn färg de hade på ryggen. Fronten, ja, men ryggen? Verkar komplicerat!

Bokdiv: Jag älskade Boktipset! Vilken läsfrämjande insats. Blev lite förvånad när jag läste att Stefan är docent och doktorerat på just barnböcker. Jag som trodde han bara var en mysig farbror! :-)

Boktjuven Ingerun sa...

Så det är inte din bokhylla på bilden? :)

Pixie sa...

Mycket riktigt obeserverat! :-)

Skrivande sa...

Böckerna tar mycket plats och färgordning ger ett lugnare intryck i mina ögon, passar bra för mig som annars har det lite rörigt hemma :) Att hitta böckerna efter utseendet på ryggen har blivit en vanesak, däremot är jag sämre på att lägga alla författarnamn på minnet.

Pixie sa...

Vad lustigt hur snabb man anpassar sig! Får du nu färgassociationer för olika författare/böcker (som vissa får för siffror, ex 5 är gul)? :-)

Ingrid sa...

Kan den här boken vara av intresse?
Living with Books av Dominique Dupuich.
Har nyss beställt den från en större webshop för böcker och riktigt längtar efter att försjunka i bilder av bokhyllor.