fredag 30 december 2011

Tematrio i tegelstensformat


Lyrans Noblessers famösa Tematrio tar upp jullovsläsning och tegelstenar och följaktligen kan jag inte motstå eftersom jag är en tegelstensböna. Here we go:

The Terror av Dan Simmons tänker jag fortfarande på emellanåt. Recension hittar du här. Tänk is, snö, 1800-tal med tillhörande odjur och ett knakande i skrovet som minner om Titanic. Perfekt för säsongen!

Anna Karenina av Leo Tolstoj - denna följeslagare som gäckat mig under 2011. Dessa 70 sidor som aldrig blir utlästa trots att jag älskar boken. Pre-nyårslöfte: Måste.Läsa.Ut.Anna.Karenina.I.År. Punkt.

Shantaram av Gregory David Roberts är en tegelsten jag numera betvivlar att den någonsin blir läst. Inköpt med tanke att släpa med den på en solig semester någon gång. Tar gärna feedback på den om någon läst? Kan inte bli strandad med en dålig bok helt enkelt. Pun intended.

2 kommentarer:

Monika sa...

Jag läste Shantaram förra sommaren och jag har väl blandade känslor... Den är riktigt bra i början, sedan kommer det ett parti där det känns som att allt går i stå.

Man kan väl säga att jag är väldigt glad att jag har läst den, men den är på tok för lång. Vissa händelser ägnas alldeles för lång tid. Tror den skulle passa bra som solstolsläsning.

Pixie sa...

Tack! Du bekräftar ytterligare min uppfattning om dess innehåll. Passar kanske bra till semesterläsning trots allt. Semesterböcker måste ju klara den fina balansen att vara nog intresseväckande att vilja läsa men samtidigt inte skapa abstinens när man lägger ner den mitt i till fördel för lunch, bad, promenad, sevärdheter, umgänge osv osv som semestern framförallt ska bestå av!