söndag 18 mars 2012

Slutet på historien

Ibland kan det vara otåligt att vänta på nästa bok i en serie, såsom jag går och trampar inför släppet av The Passage uppföljare The Twelve, men så finns det de som faktiskt inte har lyxen i form av tid att vänta och se hur det går.

På frågan om last wishes svarar en ung kille att han verkligen vill veta slutet på bokserien The War That Came Early av Harry Turtledove. Problemet är bara att dessa böcker inte publicerats och i vissa fall inte skrivits ännu, och att killen, Nachu Bhatnagar som han heter, har terminal cancer med en beräknad livslängd kvar på ett par månader. Läkarna har gett honom fram till juni i år.

Det som händer sen är rätt amazing. Hans vän skriver ett inlägg på Reddit samt bifogar ett brev till författaren för att försöka kontakt med honom i syfte att få loss en tidig kopia av nästa bok i serien och responsen han fick ledde honom via författarens döttrar samt en författarkollega med samma publicist fram till författaren själv på kort tid. Till Nachus födelsedag kan han alltså överräcka en Advanced Reader Copy i present. Filmen nedan är från det tillfället för en månad sedan.

En rörande historia värd att delas. Ett möte med författaren är också inplanerat så han kan berätta hur det går sen och diskutera de böcker som ännu inte existerar. Som en kommentar till filmen konstaterar: 'Faith in humanity: Restored.'

Inga kommentarer: