måndag 14 november 2011

Sveriges Radios Romanpris

Om du är en "engagerad, läsande, mångordig, diskussionslysten lyssnare" och inte en blyg viol som jag har du ikväll på dig att skriva ett personligt brev om du vill ingå i Lyssnarjuryn och kora vinnaren till Sveriges Radios Romanpris 2012. Förra året var det En Dåre Fri som kammade hem priset med motiveringen: För en skarp och drabbande läsupplevelse vars röster dröjer sig kvar. Själv håller jag mig i bakgrunden och hänger med från soffan trygga vrå istället.

3 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Men gud, är du min förlorade tvilling? :) Inte nog med att vi har nära nog identisk boksmak, jag när också ett intensivt och mångårigt ogillande av Keira Knightley. Det är för jäkligt att hon, hennes revben och utstående haka ska komma och förstöra alla filmatiseringar av älsklingsböcker. Hon får ju liksom ledande roller i ALLA filmatiseringar av stora anglosaxiska romaner, what's up with that? Fattas bara att hon får spela Camilla i en eventuell filmatisering av Den hemliga historien...

Helena (Klant) sa...

Men äsch, lyckades kommentera fel inlägg. Brb.

Pixie sa...

Ja, det är retligt hur mycket screen time hon får att porträttera betydande karaktärer på ett undermåligt sätt!

Twins indeed, förutom det chockerande faktum att jag aldrig drabbats av DHH-febern vilket alltid förbluffat mig då det tipset kom från mycket säkra källor. Den var bara ok, och det är inte ok! Förväntade mig stordåd! Har lately tillskrivit det den svenska översättningen och införskaffat den i original. En vacker sommar kommer jag att ge den en välmenad andra chans och jag hoppas Donna Tartt tar den!